In deze training nodigen wij jou uit om deel te gaan maken van de legende van de Vredestichter, afkomstig van Noord Amerikaanse Indianen. Het is een van hun meest bezielende verhalen en bij niet Indiaanse mensen vrijwel onbekend.

Het verhaal gaat over de 'Man uit het Noorden', de Vredestichter en zijn succesvolle inspanning om een maatschappij vol geweld en beheerst door stammenoorlogen te veranderen in een gemeenschap die in vrede en voorspoed leeft. Hij volgde zijn droom en ging voor het bijna onmogelijke en daardoor veranderde hij zijn wereld.

Onder zijn bondgenoten treffen we o.a. Jighonsahsee, bekend als de 'Mother of Nations' en de grote redenaar Aianwatha, die wij kennen als Hiawatha.
Zij brachten vijf inheemse stammen uit de beboste gebieden van het Noordoosten samen in een vredige democratie. Deze gemeenschap bestaat nu al honderden jaren en is ook nu opmerkelijk krachtig. Zij is bekend als de Indiaanse 'Haudenosaunee Confederatie', een succesvol voorbeeld van een harmonieuze en dynamische maatschappij.

Als wij samen door dit grootse verhaal wandelen, beleven wij zelf deze levenslessen aan den lijve. Je kunt inzichten krijgen hoe je problemen in je eigen leven en in de gemeenschap kunt oplossen. Het opent nieuwe mogelijkheden de verbinding met de Aarde aan te gaan, zowel persoonlijk als ook op het niveau van alle aardbewoners op een manier die echtheid en de autonomie van ieder individu eert. De Haudenosaunee Confederatie is dus een inspirerend model voor een vreedzame aardse samenleving. Bij de stichting ervan plantten zij een Vredesboom. Deze symboliseert de harmonie tussen groepen onderling en de vrede in onszelf, waarbij al onze aspecten zijn afgestemd op het grotere geheel en zo een nieuwe wijze van bestaan ontstaat.

De Peacemaker training bevat veel krachtige technieken en oefeningen om obstakels voor innerlijke en uiterlijke vrede te overwinnen:

  • een serie speciale ceremonies
  • het werken met het groepsproces en met conflictoplossingen
  • het balanceren van mannelijk en vrouwelijke energieŽn
  • het creŽren van gemeenschap
  • het gebruik van mythologie en archetypen
  • het ontwikkeling van je eigen levensvisie en het omzetten ervan in daden

Wij nodigen jou uit om deel te nemen aan dit inspirerende verhaal en het zelf te beleven.

De Peacemaker Training wordt gegeven door:

ISHI CROSBY wijd zijn leven aan de heling van de Aarde en werkt daaraan vanuit een geintegreerde spirituele, ecologische en maatschappelijke benadering. Hij geeft trainingen over de kracht van mythen in het dagelijks leven en hoe je de energie van de 12 archetypen kunt gebruiken voor persoonlijke groei. Hij is medestichter van the Pennacultuur School ; www.permacultuur.eu en ceremonie leider voor Zweethut ceremoniŽn.

SARAH CROSBY- VAN DER ZEE is na een jeugd vol sprookjes, muziek en verhalen vanuit de hele wereld altijd geboeid gebleven door andere culturen. Haar bijzondere interesse hebben de mythen en archetypische beelden van de Indianen van Noord Amerika. Zij is gegrepen door de parallellen tussen toen en nu en de mogelijkheid om deze beelden in onze mod,eme tijd toe te passen. Vooral het verhaal van de Vredestichter ligt haar na aan het hart omdat de behoefte aan vrede nu en in alle tijden leeft bij mensen.

Het symbool van de Vredesboom staat voor de 'Grote Wet' waarop de vreedzame gemeenschap is gebaseerd. Zij reikt tot in de hemel zodat ze zichtbaar is voor alle volkeren. De vier witte wortels strekken zich uit tot in de verste uithoeken van de aarde. Onder de boom zijn alle oorlogswapens begraven terwijl de adelaar uitkijkt of er gevaren naderen die de vrede bedreigen. De schelpengordel van Aianwatha verbeeldt de band tussen de vijf oorspronkelijke Haudenosaunee volken.

††Top   Online aanmelden