In deze workshop leer je dat je eten en drinken niet alleen op smaak maar ook op kwaliteit kunt "proeven".
 We worden overstelpt met informatie over van alles wat goed is voor je gezondheid en wat je daar absoluut voor nodig hebt. Hierbij vertrouw je meestal  op wat anderen zeggen, met daarbij meningen die elkaar af en toe ook nog tegenspreken.
 Heb je je wel eens afgevraagd hoe je nu zelf te weten kunt komen wat voor jouw lichaam en gezondheid voedend, ondersteunend is en wat schadelijk? Deze workshop wil hier aan bijdragen.

 Leidende gedachte is dat de kwaliteit van voeding samenhangt met de levenskrachten erin, en dat je die kunt leren waarnemen.
  Je bent zelf ook drager van allerlei levenskrachten die je lichaam opbouwen en verzorgen. Dit geheel van krachten wordt je etherlichaam genoemd.

  In de workshop leer je  je eigen etherlichaam waarnemen, voelen en zien, o.a. in kleuren en bewegingen. Vervolgens kun je ervaren hoe jouw etherlichaam reageert op de levens- of etherkrachten van levensmiddelen. Je zult merken dat wanneer je iets eet, er iets beweegt in je etherlichaam, dat er zich iets vormt en dat daarbij kleuren waarneembaar zijn.Deze uitwerking is specifiek voor elk voedingsmiddel.
 Dit stelt je in staat om waarnemingen te vergelijken: wat bewerkt een biologisch worteltje in mij en is dat anders bij een niet-biologisch worteltje? Of een blaadje sla? Werkt kraanwater anders dan gedynamiseerd of geënergetiseerd water, of gefilterd water, of water uit een PET-fles?
  Het is verrassend hoe eenvoudig het is om een begin te maken met het ontwikkelen van je waarnemingsvermogens op dit gebied

Frans Romeijn geeft sinds 1985 lessen Intuitieve Ontwikkeling, en werkt op individuele basis met mensen in een combinatie van gesprek, meditatie, healing, reading en Gestalt.
Sinds 2004 schoolt hij zich in Duitsland bij Dorian Schmidt, om de etherkrachten te leren waarnemen.
Een belangrijke inspiratiebron is de Anthroposofie van Rudolf Steiner.


  Top   Online aanmelden

 

INFORMATIE:

Stichting Speelruimte [ meer ]