lezing
donderdag
25 maart
20.00u.
kosten: € 8,- (ooievaarspas € 12,50)<-->
aanmelden
[ klik hier ]
of
tel.
070-3569978
Locatie:
Gezonde Gronden
Weimarstraat 23
Den Haag
|
NATUURVOEDING
lezing door Klaske Montizaan
Je wilt gezond eten, maar wat
is dat eigenlijk?
Door alle reclame en berichten
in de pers weet je niet meer
wat je moet eten. Daar komt
bij, dat wat goed is voor de
één, niet altijd goed is voor
de ander, dat is individueel bepaald.
Enerzijds gaat het bij gezond eten natuurlijk om de voedingsstoffen, zoals koolhydraten, eiwitten, vetten, mineralen en vitamines. Zit dat in voldoende mate in je voeding? Ook eetgewoontes spelen een rol: waarom, wanneer en hoe eet je?
Maar wat dacht je van de manier van telen, verbouwen en bewerken van de voeding? Ook die is belangrijk!
Natuurvoeding, dat is voeding uit de biologische of biologische-dynamische landbouw, is met zorg en respect voor natuur en dier tot stand gekomen. Dat heeft gevolgen voor de kwaliteit van het voedsel.
Biologische voeding
Biologische voeding bevat geen schadelijke stoffen, en is zonder kunstmest of genetische manipulatie tot stand gekomen. Planten en dieren rijpen naar hun eigen aard, in hun eigen tempo. De gewassen groeien in een gezonde bodem, waar meer soorten mineralen in voorkomen dan in de bodem die langdurig door kunstmest is bemest.
Natuurvoeding wordt ook vaak minder bewerkt. En er worden geen of minder hulpstofen, zoals geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen toegevoegd. Hoe minder bewerkt, hoe minder belastend en hoe meer voedend voor je lijf en geest!
Volwaardige voeding
Natuurvoeding is volwaardige voeding, voeding vol noodzakelijke vitaminen en mineralen, in zijn pure, natuurlijke vorm en vol levenskracht. In mijn adviezen zal ik vaak uitgaan van deze volwaardige voeding. Afhankelijk van wat jij kunt en wilt, kun je vanuit die ervaring eventueel kiezen voor natuurvoeding.
Klaske Montizaan is natuurvoedingskundige en heeft een holistische kijk op voeding. [ website ]
|